Béta-karotin 10.000 NE 100 db gélkapszula

Béta-karotin 10.000 NE 100 db gélkapszula
Béta-karotin 10.000 NE 100 db gélkapszula
Béta-karotin 10.000 NE 100 db gélkapszula
Béta-karotin 10.000 NE 100 db gélkapszula

Mivel a béta-karotinoidok antioxidánsként is megállják a helyüket, hasznosnak bizonyultak egyes rákfajták, például tüdő-, gyomor-, bőr-, és vastagbélrák megelőzésében. A kutatók szerint az A-vitamin rákellenes hatása pontosan annak köszönhető, hogy a vitamin elősegíti a sejtdifferenciálódást, és ezzel ellenőrzés alatt tudja tartani a daganatos sejtek differenciálatlan növekedését.

A sportok szerelmeseinek sem árt egy kis béta-karotin-raktározás, hiszen a sárgás színű festékanyag szabadgyök-blokkoló tulajdonsága révén képes közömbösíteni az erős napsugárzás hatásait és egyenletesebb barnulást is biztosít. A manchesteri egyetem vizsgálataiban az is bebizonyosodott, hogy a nyers táplálékkal elfogyasztott béta-karotin csökkenti a gyermekkori allergiahajlamot.

NAPI EGY KAPSZULA, EGÉSZSÉGES BARNULÁS

 

Barnulhatunk egészségesen, ha közben gondoskodunk a megfelelő védelemről. Ez külsőleg a megfelelő napozószerekkel oldható meg, belsőleg pedig a vitaminpótlással, pontosabban a barnulásért felelős, a bőr védekező képességét fokozó Béta-karotinnal.


A barnuláshoz különösen fontos a megfelelő A-vitamin pótlás.


Mivel segíthetjük a barnulást?

Az, hogy a szervezet számára milyen fontos a béta-karotin, azt ma már egyre több tudományos kutatás támasztja alá. Kiderült ugyanis, hogy hatékony aktívgyök blokkoló. A Béta-karotin sárgás színű festékanyaga a bőr hámrétegében lerakódva, nem csak a káros anyagokat képes közömbösíteni, éppen gyökfogó tulajdonságánál fogva, hanem afféle fizikai szűrőként védi a bőrt a nap UV-sugarainak káros hatásaival szemben, s elősegíti a bőr szép, egyenletes barnulását is.

Egészséges barnulás

Ma már a laikusok előtt is ismert, hogy napozáskor, a bőrünket érő UVA és UVB sugarak szárítják, károsítják, öregítik a bőrt. A túlzott napozás, a káros sugárzás – hosszú távon – a szervezetben összeadódik, s akár bőrrákot is okozhat - mondja Dr. Vass Ilona bőrgyógyász, a téma elismert szakértője. - A Béta-karotint, amely köztudottan a barnulás legfőbb segítője, nem lehet túladagolni, vagyis a szervezetünk annyit alakít át belőle A-vitaminná, amennyire aktuálisan szüksége van. Nagy mennyiségű Béta-karotint tartalmazó élelmiszer-nyersanyagok: a sárgarépa, sütőtök, paradicsom, sárgabarack.

Nyaralás előtt az egészséges barnulás érdekében érdemes bőrünket ezzel a belső védelemmel előkészíteni, vagyis Béta-karotin fogyasztásával elébe menni a káros sugarak okozta kellemetlen bőrtüneteknek, vagy bőr egészségét károsító következményeknek.

2 100 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Mi is a béta-karotin?


A béta-karotin adja a sárgarépa, a sütőtök és a sárgadinnye jellegzetes színét, de megtalálható a tojássárgájában is. A vegyület a karotinoidok nagy családjába sorolható (ennek névadója is), alapja az úgynevezett izoprénváz. A béta-karotin az A-vitamin provitaminja (másnéven elővitaminja). Ez azt jelenti, hogy belőle A-vitamin (retinol) képződik, amit a szevezet hasznosítani tud.


Mi a szerepe?

"Aki sok répát eszik, jól tud majd fütyülni" - mondják sokan. Ez is igaz, de a béta-karotin nagy előnye nemcsak erre korlátozódik. Az A-vitamin legfontosabb forrása, hiszen a szervezet ezt a vitamint tudja előállítani belőle, és felesleg esetén elraktározódik.


A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása - és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik - mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása.
A karotinoidok antioxidánsként viselkednek, ezért csökkenthetik a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. Egyes kutatások szerint a béta-karotinban gazdag étrenddel csökkenhet a tüdő-, bőr-, gyomor-, vastagbéldaganatok száma.


Adatok
Státusz
Szállítás raktáron lévő termékekre 2-3 munkanap    
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés