A növény édes ízét egy úgynevezett diterpén-glikozid molekula, a szteviozid metabolitja, a szteviol glikozid adja. Ez egy olyan, a cukornál 250-300-szor édesebb molekula, amivel főzni és sütni is lehet, mert hő hatására is megtartja az édességét. Ráadásul az emésztőenzimek sem képesek lebontani, így gyakorlatilag nem szívódik fel a szervezetedben, tehát a kalóriaértéke nulla.
Különböző pH-értékű élelmiszerekben, üdítőkben vagy savanyított tejtermékben is jól használható, mindenben elfér, ami „házi”, legyen az sütemény, puding, szörp, lekvár, befőtt vagy épp joghurt.
Összetevők: Szteviol-glikozidok Reb-A 97% (Stevia rebaudiana)
Felhasználási javaslat: 1 késhegynyi mennyiség, 1 teáskanál cukornak felel meg. Sütéshez, főzéshez, teaként elkészítve és kozmetikai célokra ajánljuk. Tipp: feszesítő stevia arcpakolás - pici tejjel keverd kenhető pasztává, vidd fel, 20 perc után mosd le, és hetente kétszer alkalmazd.
Kiszerelés: 20g