A növény édes ízét egy úgynevezett diterpén-glikozid molekula, a szteviozid metabolitja, a szteviol glikozid adja. Ez egy olyan, a cukornál 250-300-szor édesebb molekula, amivel főzni és sütni is lehet, mert hő hatására is megtartja az édességét. Ráadásul az emésztőenzimek sem képesek lebontani, így gyakorlatilag nem szívódik fel a szervezetedben, tehát a kalóriaértéke nulla.
Különböző pH-értékű élelmiszerekben, üdítőkben vagy savanyított tejtermékben is jól használható, mindenben elfér, ami „házi”, legyen az sütemény, puding, szörp, lekvár, befőtt vagy épp joghurt.
Összetevők: Eritritol, nátrium-bikarbonát, Steviolglikozidok Reb-A 98% (Stevia rebaudiana), borkősav
Felhasználási javaslat: Hideg és meleg italok és ételek édesítésére, sütéshez-főzéshez (198 fokig). Használd cukor helyett teához, kávéhoz, ételekbe-italokba ízlés szerint: 1 tabletta, 1 teáskanál cukornak felel meg.
Kiszerelés: 200db tabletta